Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Av Barış Bilge, Tekirdağ Ramada By Wyndham Otel’ de  düzenlediği kahvaltı programında, basın mensuplarına projelerini anlattı.  “Daha Adil Süleymanpaşa İçin Barış İYİ Gelecek! şiarıyla yola çıkan Av. Bilge, “Tekirdağ’ı hep birlikte geleceğe taşıyacağız” diyerek  mega projeleri hakkında bilgi verdi.

METİNER: SÜLEYMANPAŞA’YABARIŞ GELİYOR!

Kahvaltı programında açılış konuşması yapan İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Mürtaza Tiryaki, “Bundan sonraki süreçte tempoyu arttırarak devam edeceğiz. İnançla yola çıktık, sonunda da başarıya ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner de, yerel seçimlerde şimdiye kadar 7 ilçenin adayını açıkladıklarını, 4 ilçenin adaylarını ise önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi. Büyükşehir adayı ile ilgili son noktaya geldiklerini ifade eden Metiner, kazanacak bir aday açıklayacaklarına vurgu yaptı.  Metiner, “Hep beraber çok çalışarak cesurlar hareketini ilk başladığı günden bu tarafa sergilediği performansı sergileyerek,  Tekirdağ’da çok sayıda belediyeye sahip olacağız, belediye meclis üyesine sahip olacağız ve Süleymanpaşa’yı Barış Başkanım ile beraber İyi Parti Belediyesi yapacağız. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü Süleymanpaşa’ya Barış geliyor” diye konuştu.

Başkan Metiner’in ardından konuşma yapan Barış Bilge ise  “Şehrimiz Gün Yüzü Görecek” diyerek Tekirdağ’ın ekonomisinden turizmine; sosyo-kültürel yaşamından üniversitesine birçok alanda çözüm üreten projelerini aktardı.

Bilge’nin öne çıkan projeleri şu şekilde;

AÇIK HAVA MERKEZİ YAPILACAK

Sahil Projesi: Trakya’da açık hava merkezi olmadığını söyleyen Bilge, Tekirdağ Sahili projesi ile 6 ay içerisinde Açık Hava Merkezi yapacaklarını kaydetti. Sahile, doğaya uygun bir alışveriş merkezi inşa edeceklerin de ifade eden Bilge, restaurant, kafe,  spor tesisleri ile esnafın da kalkınacağını belirtti.

Tekirdağ sahilinde denize girilen bir alanın olmamasına da değinen Bilge, Dut Limanı’nın turizme kazandıracaklarını kaydetti. Bilge, Alkaya Sahili’nde kumsalın genişletilmesi ile denize girilebilineceğini de sözlerine ekledi.

BAĞCILIK CANLANDIRILACAK

Üzüm Köyü Projesi:  Trakya’nın eskiden üzüm bağları ile ön plana çıktığını ancak TEKEL fabrikasını kapatılmasıyla bağcılığın giderek azaldığına dikkat çeken Bilge,  belirlenen kırsal mahallede belediyenin arazilerine üzüm yetiştiriciliği yapacaklarını söyledi. Kooperatif kurarak, üzümden elde edilen ürünlerin satışını gerçekleştireceklerini dile getiren Bilge, çiftçinin bu proje ile desteklenmiş olacağını ifade etti. Bu bölgenin aynı zamanda turizm bölgesi olacağının bilgisini de paylaşan Bilge, kırsal turizme katkıda bulunacağının altını çizdi.

ÇİFTÇİYE UCUZ DEPOLAMA İMKÂNI

Sosyal Depolama Projesi: Bu proje ile hububatların depolanacağını kaydeden Bilge, 75 dönümün altında arazisi bulunan çiftçilere depolama imkânı sunacaklarını ifade etti. Bilge, “Çiftçi depolama sorunu nedeniyle ürününü ucuza tüccara satmak zorunda kalıyor. Bu nedenle onlara ucuz depolama olanağı sağlayarak, çiftçimizin mağduriyetini gidereceğiz” dedi.

VAKIF ÜNİVERSİTESİ İLE KENT MARKA SAHİBİ OLACAK

Vakıf Üniversitesi Projesi: Bilge,  Vakıf Üniversitesi’ni marka olarak kente çektiklerinde Süleymanpaşa’nın ekonomik ve değer anlamında çok şey kazanacağını dile getirdi. Birkaç vakıf üniversitesi ile görüşme yaptıklarını söyleyen Bilge, eğer teşvik edilirse;  kentimize yatırım yapmayı planladıklarının bilgisini verdi. Bilge, “Namık Kemal Üniversitesi ve vakıf üniversite ile oluşan öğrenci nüfusuyla ekonomiye büyük bir katkı sağlanmış olacak. Tekirdağ, aynı zamanda üniversite kenti kimliği kazanmış olacak” diye konuştu.

AKILLI OTOPARK GELİYOR

Akıllı Otopark:  Dar sokak ve caddelere sahip kentler için ideal olan bu otopark sistemini Japonya’da uygulandığını söyleyen Bilge, projeyi ilk olarak Değirmenaltı’nda hayata geçireceklerini belirterek,  şehir içine insanları çekmek gerektiğini bunun için de otoparkların önemli olduğunu kaydetti.

Editör: Fatih ERGE