FOTO GALERİ

Anadolu Ajansı hakkında az bilinen bazı bilgiler

Anadolu Ajansı, Türkiye'nin en büyük haber ajanslarından biridir. Kuruluşu 6 Nisan 1920 tarihine dayanan Anadolu Ajansı, Türkiye'nin milli haber ajansı olarak faaliyet gösterir

Abone Ol

Anadolu Ajansı, Türkiye'nin en büyük haber ajanslarından biridir. Kuruluşu 6 Nisan 1920 tarihine dayanan Anadolu Ajansı, Türkiye'nin milli haber ajansı olarak faaliyet gösterir ve Türkiye'nin dört bir yanındaki olayları ve dünya genelindeki önemli gelişmeleri takip eder.

İşte Anadolu Ajansı hakkında az bilinen bazı bilgiler:

Anadolu Ajansı, dünyanın en eski haber ajanslarından biridir. Uluslararası Haber Ajansları Birliği'nin (UNI) kurucu üyeleri arasında yer alır ve 100'den fazla ülkede 3 binden fazla muhabir ağına sahiptir.

2. Anadolu Ajansı, Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu, Balkanlar, Kafkasya, Afrika ve Asya gibi birçok bölgede de faaliyet gösterir.

3. Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü, Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından atanır. Ajansın çalışmaları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin denetimine tabidir.

4. Anadolu Ajansı, Türkçe ve İngilizce dillerinde yayın yapar ve dünya genelinde birçok ülkede ofisleri bulunur.

5. Anadolu Ajansı, aynı zamanda fotoğrafçılık ve video hizmetleri de sunar ve dünya genelindeki önemli olayların fotoğraf ve videolarını sağlar.

6. Anadolu Ajansı, yurt içi ve yurt dışında birçok ödül kazanmıştır. Ajansın haberleri, dünya çapında birçok haber kuruluşu tarafından da kullanılır.

7. Anadolu Ajansı'nın 2016 yılında hedef alınan başarılı bir siber saldırı sonrasında güvenlik sistemleri ve altyapısı daha da güçlendirilmiştir. Bu saldırı sonrasında ajansın güvenliği ve siber saldırılara karşı dayanıklılığı daha da artırılmıştır.

Türkiye Cumhuriyetinin milli ajansı olan Anadolu Ajansının 103. kuruluş yıl dönümü Türk Dünyasına kutlu olsun.